למה השכלה פיננסית, זה המצרך הבסיסי הקריטי ביותר שאתה חייב לעצמך

בכלכלה הישראלית של שנות האלפיים, כמעט כולנו מכירים את המינוס מקרוב. אפילו מי שלא נמצא בחובות, נאלץ להצטמצם, להיות מחושב, לעשות וויתורים ולא לחיות כפי שהיה רוצה באמת. האם מדובר בגזירת גורל, או שיש פיתרון? מסתבר שרוב הישראלים לא יודעים, שיש דרך לצאת מהמעגל השלילי הזה אחת ולתמיד...

האם השכלה פיננסית, זה המצרך הכי הקריטי ביותר שאתה חייב עבור איכות החיים שלך?

בוא נתחיל מדבר אחד קטן שאתה צריך לדעת על עם ישראל: הסטטיסטיקה מראה, שרוב המשפחות בישראל לא רכשו השכלה פיננסית.

איך יודעים דבר כזה? פשוט מאוד:

רוב המשפחות בישראל, נמצאות במינוס תמידי בחשבון הבנק שלהם – או אם להשתמש במונח הרשמי יותר (שגורם לכולנו להתכווץ באי נוחות): "אוברדראפט".

כל מי שגר בכוחות עצמו, מכיר את המאבק הזה מקרוב:

חשבונות חשמל, מים, ארנונה, שכירות או משכנתא, הוצאות רכב, דלק, החזרי הלוואות, אוכל, ביטוחים, גני ילדים וחוגים, ביגוד. כל אלו בקלות מגיעים ל 12,000-15,000 ₪ בחודש ואף יותר, אצל משפחה ממוצעת… וזה עוד לפני שהגענו להוצאות על פנאי או על מותרות, או הוצאות בלתי צפויות והכרחיות.

אבל על דבר אחד אין וויכוח – אף אחד לא אוהב להסתכל על תדפיס חשבון הבנק שלו ולראות שהוא נמצא במינוס… זה מלחיץ, מתסכל, לא נעים, ואפילו מפחיד. במיוחד כשאתה לא רואה באופק פתרון – איך לצאת מהמצב הזה, כשסכומי הכסף שיוצאים בכל חודש, גדולים יותר מהמשכורת שנכנסת.

ישראלים באוברדרפט
דו"ח מצב המדינה של מכון טאוב מצא שכ-80% מהישראלים חיים במינוס קבוע (מתוך אתר כלכליסט)

אז למה בכל זאת, כל כך הרבה אנשים מגיעים למצב הזה?

האמת היא, שזה בכלל לא קורה בגלל הוצאות מחייה גבוהות, אלא מסיבה אחרת.

ב-99% מהמקרים הסיבה לכך היא שעבור רבים מאיתנו, המושג "כלכלה" ו"התנהלות פיננסית" על כל נגזרותיו נתפש כתחום "מאיים", "מפחיד", "רחוק מאתנו", או אפילו סתם משעמם, שרק למעטים יש יכולת לגשת אליו, ולדעת כיצד להתמודד איתו.

מושגים כגון:

  • דוחות כספיים
  • מסחר בשוק ההון
  • תכנון פיננסי
  • קרנות נאמנות
  • אגרות חוב
  • הצהרת הון
  • תקצוב חכם
  • מינוף כלכלי
  • ריבית מצטברת
  • גרף מניה

…מבחינת אנשים רבים, כל הדברים הללו "מפחידים" כמו טיפול שיניים, ולכן רוב האנשים פשוט נמנעים לחלוטין מהתעסקות בהם!

במקום זאת, הם "טומנים את הראש בחול", ומקווים שהבעיה תיפתר מעצמה.

הם ממשיכים לקום מוקדם בבוקר כל יום, ללכת לעבודה, "לרדוף אחרי הזנב של עצמם" מבחינה כלכלית, ולשרוד מחודש לחודש עד המשכורת הבאה, במקום ללמוד איך לקבל את ההחלטות הנכונות, לגרום לכסף שלהם להתחיל לעבוד עבורם, ולהתחיל לחיות את החלום שלהם!

אז אם נמשיך לרגע עם ההשוואה הרעיונית לטיפול שיניים – לא לרכוש לעצמינו השכלה פיננסית, זה בערך כמו לא לצחצח שיניים לעולם, להימנע מללכת לרופא שיניים במשך שנים, ולקוות ש"יהיה בסדר".

האם אתה רוצה להיות מאלו שמקבלים את ההחלטה הנכונה בזמן, או מאלו שמתחרטים רק כשכבר מאוחר מדי?

מהי בעצם השכלה פיננסית

אם ננסח את זה בצורה הכי פשוטה –

השכלה פיננסית, היא מה שמפריד בין העשירים שיודעים איך לקבל החלטות נכונות בנוגע לכסף שלהם, ולמנף את ההון שלהם, לבין אלו שלעולם לא יצליחו לצאת מהחובות ולחיות כפי שהיו רוצים.

השכלה פיננסית, היא רכישת הידע והכלים הבסיסיים שיאפשרו לך להתנהל בצורה הנבונה ביותר עם הכסף שלך, לקבל החלטות פיננסיות נכונות, ולהגיע לרווחה כלכלית בצורה הפשוטה, החלקה, והמהירה ביותר שניתן.

כאשר אתה תלמד איך להתנהל נכון עם הכסף שלך, וכיצד להוציא את המקסימום מכל שקל שיש לך בכיס או בחשבון הבנק, הדרך שלך לסגנון חיים משופר פלוס, או אפילו להתעשרות, תהיה הרבה יותר קצרה – כי במקום לתת לכסף לנהל אותך, אתה תהיה זה שינהל אותו!

אם אתה שואל את עצמך: "איפה ה-CATCH"?
הנה הוא…

הקאץ' הוא, שהאחריות ללמוד את הדברים האלו כדי לשפר את גורלך, היא עליך.

בוא נשים את הקלפים על השולחן:

בכל העולם, ובישראל בפרט, חינוך להתנהלות כלכלית נכונה הוא לא בדיוק משהו שמלמדים אותנו מגיל צעיר – לא ההורים, לא בחוגים, לא דרך חברים, ובטח שלא בבתי הספר. אפילו לא באוניברסיטה…

רק מי שפונה לבד ללמוד את הנושא – דרך ספרים, קורסים ממוקדים, יועצים וסדנאות ייעודיות, מגיע לידע הזה ומקבל את הכוח לעשות מהפך בקצב תפיחת חשבון הבנק שלו.

מחבר רב המכר "אבא עני, אבא עשיר", רוברט קיוסאקי, מספר כיצד למד מאביו העשיר של חברו הטוב, איך נכון להתנהל עם כסף, לקבל החלטות כלכליות נבונות ולהצמיח את העושר שלך, אפילו אם אתה מתחיל מאפס.

אז כן, אולי אפשר למצוא פה ושם אנשים שיש להם כישרון טבעי לכלכלה ולמספרים, שנראה שהם פשוט "יודעים לבד" איך להתנהל נכון עם הכסף שלהם… אבל האנשים האלו הם מעטים, ולא מייצגים את הכלל.

הנקודה היא, שזו לא אשמתך שאף אחד לא לימד אותך עד היום כמה זה קריטי לרכוש לעצמך כלים וידע להתנהלות פיננסית.

  • לא לימדו אותך איך לפתח לעצמך גישה כלכלית נכונה שמנחה אותך לקבל החלטות פיננסיות נבונות.
  • לא לימדו אותך איך לאזן בין הסתכלות כלכלית לטווח הארוך, לבין הרצונות הנוכחיים שלך וההנאות הרגעיות.
  • לא לימדו אותך איך לצבור לעצמך הון ראשוני כלשהו, ולגרום לו לגדול ולצמוח, בעזרת פעולות כלכליות פשוטות שכל אחד יכול לעשות (עם הידע המתאים).
  • לא לימדו אותך מה אתה צריך לעשות עם הכסף שלך, כדי להתעשר.

לימדו אותך רק "לעשות כמו כולם", ללכת לעבוד כשכיר, או מקסימום לפתוח עסק קטן – ולקוות לטוב.

אז תן לי לומר לך דבר אחד:

גם אתה יכול ללמוד איך להתנהל הרבה יותר טוב עם הכסף שלך, ולהתחיל להרוויח יותר בהרבה פחות עבודה ומאמץ.

כל מה שאתה צריך בשביל זה, זה ללמוד איך לעשות את זה נכון.

שיהיה לך ברור: השכלה פיננסית זה לא משהו ששמור רק ל"יחידי סגולה". אם גם אתה רוצה ללמוד איך להתעשר ולהפסיק לדאוג לגבי כסף – זה אפשרי לחלוטין, ואפילו די קל!

מדובר בעקרונות מאוד פשוטים, ברגע שמסתכלים עליהם בצורה הנכונה… צריך רק להכיר אותם וליישם בחיים שלך. אבל את ההחלטה להתחיל לשנות, וללמוד איך להתנהל ולפעול נכון – רק אתה יכול לקבל עבור עצמך.

אבל הנה החדשות הטובות:

אם קראת עד לנקודה זו, זה כבר אומר שאתה שונה לטובה מ-90% מהאנשים האחרים, שממשיכים לרדוף ללא מחשבה אחרי המשכורת הבאה שלהם – כי היית מספיק חכם לחקור קצת את התחום הזה, ועכשיו אתה מבין מה אתה צריך לשנות.

אז עכשיו, למעשה זה רק עניין של "להכניס אותך לעניינים" ולהראות לך איך עושים את זה…

כדי לעשות את הצעד הראשון להשכלה הפיננסית שתשים אותך על המסלול המהיר לעושר, ולחיים ללא דאגה למצב הכלכלי שלך, קרא את המדריך החינמי "5 חוקים להכנסה של 100,000 ₪ בשנה, ומעלה!".

 

רוצה להגדיל באלפי שקלים את ההכנסה החודשית שלך?

הזןהזיני את הפרטים שלך למטה, וקבלוקבלי מיידית ובחינם את המדריך "5 חוקים להכנסה של 100,000 ש"ח בשנה, ומעלה!"


שיתוף